Thursday, September 6, 2007

Semmi...

Itt egy video Gellértről.


És új képek az albumban.

Csúszós utak felújítása

Út felújítás mindenütt a városban. Dugó mindenhol, elképesztő eljutási idők Budapesten. Ez az év a rekordok éve: hőmérséklet, és utazási sebesség. Az egyik felül, a másik alulmúlta a korábbi eredményeket.

De ami tegnap kiszúrta a szemünket az irodaablakból, az ezek közül csak a felújításokkal kapcsolatos. A Szabadság híd rekonstrukciója miatt a Gellért téren több sáveltolás és egyéb terelés is vár mindannyiunkra. Ezek közül a legnagyobb kihívást a lenti képen látható jelenti, ami a 86-os viszonylat járművezetőinek, azt hiszem, a fő utcai S kanyarnál is nagyobb kihívást jelent. íme:

Sunday, September 2, 2007

Szekrény vizit

Fölkeltette az érdeklődésünket egy hírdetés ezen címen. Olyan szekrényt kerestünk, ami nagy és polcos, mert nagyszükségünk lenne ilyenre. Namost megtaláltuk ezt, illetve ezeket, mert itt még pl. sarokülőt is árulnak. Ez Zsuzsi álma...





Ma lementünk Decsre, hogy megnézzük milyenek is valójában a kínált bútorok.

Közben, mivel Decs közel van Szekszárdhoz, beiktattunk egy rövid városnézést is. A lényeg az volt, hogy "csak" a bútorokért ne tegyünk meg ekkora utat, hanem nézzünk körül a környéken... Sőt, menjünk Szekszárdra várost nézni és hamár ott vagyunk, nézzük meg a tulipános bútorokat. így tettünk.

Először a Béla téren jártunk (Vármegye háza és Belvárosi plébánia).
A templomban mise volt, a hírdetésre értünk oda:
- Szent Teréz ereklye érkezik Szekszárdra a elkövetkező napokban, amelyre nagyerőkkel készülnek: a cserkészek kiemelten is részt vesznek rajta. (Akiknek a csapatotthona a városháza mellett van közvetlenül egy szép műemlékjellegű épületben)



Aztán ücsörögtünk a Garay téren (szoptatás és altatás és tisztábatétel...).





Ebéd előtt megnéztük a Babits emlékházat.



A bútorokat jó gyorsan elintéztük. Eredmények:
- a sarokülő magasabb mint a mi parapet magasságunk (kb. 10 cm-vel)
- a szekrények festése a valóságban nem szép
- a bútorok nem magyar gyártmányok
- a szekrény ajtaja épphogy nem dől ki.

Tehát üres kézzel jöttünk haza.